اجرای طرح مجریان ذی صلاح سپردن کار به دست کاردان است
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه از اجرای کامل طرح مجریان ذی صلاح در این استان خبر داد.
منوچهر کولانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار laquo;صما raquo; ضمن اعلام این خبر، گفت: اجرای طرح مجریان ذی صلاح از اقدامات مثبت و حیاتی سازمان نظام مهندسی به شمار می رود که با این اقدام می توان در جهت افزایش کیفیت ساخت و سازها گام های موثری برداشت.وی اجرای این طرح را با توجه به قانون نظام مهندسی و آئین نامه های اجرایی از ضروریات حوزه ساخت و ساز دانست و اذعان داشت: برای اجرای این طرح در بین مسئولان مربوطه ابهاماتی وجود داشت که خوشبختانه با پیگیری های سازمان نظام مهندسی ساختمان استان این ابهامات برطرف شده و اجرای طرح مذکور در دستور کار قرار گرفت.
کولانی اجرایی شدن این طرح را حرکت به سوی ارتقاء ساخت و سازها به ویژه در بخش خصوصی برشمرد و گفت: عملیاتی نمودن طرح مجریان ذی صلاح به معنای سپردن كار به كاردان است؛ توجه داشته باشید که حضور افراد فاقد صلاحیت در صنعت ساختمان از جمله عوامل تاثیر گذار در این آشفته بازار مسکن به شمار می رود.
این مسئول سازمانی با اعلام اینکه در حال حاضر 24 استان کشور طرح مجريان ذي صلاح را به مرحله اجرا رسانده اند، اظهار داشت: ساختمان هایی که از وجود سازنده دارای صلاحیت بهره می برند، علاوه بر ارزش افزوده دوام و عمر بیشتری دارند. این در حالی است که برخی معتقدند با استفاده از خدمات مجری ذی صلاح هزینه ساختمان افزایش می یابد، حال آنکه این مسئله، هزینه محسوب نمی شود بلکه حفظ سرمایه بوده و با استفاده بهینه از مصالح و اجرای صحیح آن حتی می توان هزینه ها را کاهش داد.
کولانی اجرای صحيح، مطلوب و كامل این قانون را از وظایف اصلی مسئولان این حوزه عنوان کرد و گفت: در صورتي كه سازمان ها و نهادهاي مرتبط از جمله شهرداري، سازمان نظام مهندسي ساختمان و اداره كل راه و شهرسازي در اجراي اين قانون دقت لازم را به عمل نياورند، اصل قانون زير سوال خواهد رفت؛ کما اینکه تا کنون این اتفاق رخ داده است.
وی در ادامه خاطر نشان ساخت: اجراي قانون مجريان ذي صلاح، استفاده از مصالح استاندارد و ساخت و سازهاي با كيفيت از موارد حائز اهمیت است؛ همچنین با حضور مجریان ذی صلاح مشكل عدم صدور شناسنامه فني ملکی ساختمان هم مرتفع می شود.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه در بخشی دیگر از سخنان خود ضمن بیان اینکه ایران یک کشور زلزله خیز است و حدود 90 درصد جفرافیای این کشور بر روی خط زلزله قرار گرفته، تصریح کرد: باید فرهنگ زندگی و همنشینی با زلزله در کشور ما نهادینه شود تا همنشینی با زلزله را یاد بگیریم و اقدامات لازم جهت حفظ ایمنی در این کشور صورت بگیرد.
وی با اعتقاد به اینکه منفعل بودن مسئولان در مقابل اجرای مقررات ملی ساختمان موجب می شود که زلزله هر ساله خسارت های جبران ناپذیری را به استان های کشور وارد کند، تاکید کرد: استفاده از افراد متخصص در امر ساختمان سازی باعث افزایش ایمنی سازه ها و درنتیجه حفظ سلامتی افراد جامعه و سرمایه ملی می شود.
کولانی در پایان با تاکید بر اینکه طرح ارجاع کار نظارت از تاریخ 8/9/93 در استان کرمانشاه به مرحله اجرا رسیده است، تصریح کرد: در این طرح کارفرما حق انتخاب ناظر را نداشته و ناظر ساختمان راسا توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان و از طریق نرم افزار تعیین و انتخاب شده و بر اجرای صحیح ساختمان نظام می نماید؛ یکی از اهداف این طرح ارتقا کیفیت اجرای ساختمان است.
نویسنده : روابط عمومی
نظرات 0