نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه
نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه

دیدار ریاست، هیئت مدیره و بازرسین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه با مدیر کل راه و شهرسازی استان، جناب مهندس عبداله بهادری.

دیدار ریاست، هیئت مدیره و بازرسین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه با مدیر کل راه و شهرسازی استان، جناب مهندس عبداله بهادری.

جلسه هیئت مدیره و بازرسین سازمان در روز یکشنبه 94/2/6ساعت 15.30 در محل اداره کل راه و شهرسازی با حضور مدیر کل مهندس بهادری،مهندس غفوری مدیر مسکن اداره راه و شهرسازی استان ، مهندس نژادرضایی رئیس اداره نظام مهندسی در راه وشهرسازی و آقای حسنی رئیس حراست راه و شهرسازی برگزار گردید.در ابتدای جلسه مهندس غفوری با معرفی اجمالی حضار به گزارش عملکرد هیئت مدیره وقت پرداختند و یادآور شدند که سازمان نظام مهندسی کرمانشاه در ارائه خدمات جزء استان های پیشتاز می باشد اما هیئت مدیره فعلی میراث دار یک سری مشکلات گذشته و همچنین انحرافات قانونی انجام شده بوده است.

ایشان در گزارش خود به موارد ذیل اشاره نمودند:

1-سوخت سهمیه ها که بصورت مقطعی و تا پایان سال 90 انجام پذیرفت.

2-اقدام به سامان بخشی مجریان ذیصلاح که طبق گزارشات 99 درصد به صورت سوری فعالیت داشتند.

3-شروع سامان بخشی دفاتر مهندسی که گاهاً حتی فاقد پروانه، مشغول به فعالیت بودند.

4-سعی در حذف مهندسین ناظرکه در استان کرمانشاه مقیم نبودند.

5-شروع ارجاع نظارت از طریق سازمان.

6-ایرادات وارده بر بخش نظارت و کمیته آموزش در خصوص برگزاری کلاس ها و حضور و غیاب ها.

7-ساماندهی نقشه های اجرایی صورت پذیرفت و تا حدودی از آشفتگی نقشه های اجرایی کاسته شده است.

9- در راستای ماده 35، کارها درشورای انتظامی با تأخیر انجام می پذیرد که خود نیازمند جلسات فوق العاده می باشد.

این موارد ماحصل بررسی و همکاری اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی در دو سال اخیر می باشد.امیدواریم مواردی که ضرورت قانونی دارند پیگیری شود و به زودی نتیجه دهد.

در ادامه دکتر شریفی پور ریاست وقت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان ضمن تبریک به مهندس عبداله بهادری در سمت مدیر کل راه و شهرسازی استان اظهار نمودند موارد عمده به نوعی مطرح شد، در نهایت هرجا می خواستیم حرکت کنیم نیازمند سامان دهی جدیدی بودیم. اعضای هیئت مدیره با تجربیات بالا ولی اختلاف سلیقه در کنار هم حرکت کردیم. سازمان نیازمند همکاری ارگان های مربوطه می باشد انتظار می رود که برای حل مشکلات موجود راهکارهای جدید ارائه شود. حضور بسیار اندک مهندسین عضو در سازمان، یکی دیگر از مسائل موجود است.ایشان افزودند: اصلاح قانون نظام مهندسی که در مجلس شورای اسلامی مطرح شد برای ما خوشایند بود که متأسفانه این اصلاحات صورت نپذیرفت و همچنان خلأ قانونی وجود دارد.

سپس مهندس پرویزی عضو هیئت مدیره سازمان ضمن خوشامدگویی و تبریک به ایشان، پتانسیل نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه را بسیار بالا دانست و عنوان نمودند که نحوه استفاده از این پتانسیل را نمی دانم امیدوارم با ورود شما به سمت مورد نظر یک فضای کارشناس محور حاکم شود چون بعضاً شاهد پیشبرد پروژه ها در جهت مناسب بوده ایم ولی متأسفانه با دخالت هایی از سوی دیگران، این کارها،طرح ها و پروژه ها متوقف شدند. ان شااله این شجاعت را در شما ببینیم و همیشه از مدیریت شما به نیکی یاد کنیم.

دکتر حبیبی نایب رئیس اول سازمان ضمن تبریک ذکر نمودند یک سری قوانین بالا سری وجود دارد که این قوانین با این شرایط و این تعداد مهندسین دیگر جوابگو نیست،صنعت ساختمان تا حدودی راکد شده است و اینجا تمام پیکان ها به سمت مهندسین می باشد. از طرفی هیأت مدیره نیز سیاست گذار محلی این سازمان است و مهندسین و اعضاء نیز پیگیر مسائل حرفه ای خود از طریق هیأت مدیره می باشند. در مورد مشکلات موجود پیشنهاد داده می شود که در فضای آرام به حل آن بپردازیم و دنبال مقصر نباشیم بلکه دنبال تقصیر باشیم.

مهندس عباسی بازرس سازمان ضمن آرزوی موفقیت، نظارت عالیه را یکی از مباحث مهم عنوان کردند و بیان نمودند ساختمان ها به سمت هوشمندسازی پیش برود و بهتر است از مهندسین پخته و با تجربه در این زمینه استفاده شود تا بدین صورت شاهد کم شدن پرونده های شورای انتظامی باشیم.

دکتر شیرزادی نیز ضمن تبریک اظهار نمودند نظام مهندسی ساختمان کرمانشاه از لحاظ ارائه خدمات وضعیت نامناسبی ندارد بلکه نسبت به سایر استان ها تا حدودی پیشتاز است و به مواردی از قبیل: ساماندهی نقشه های ازبیلت در استان، مجوز نصب پنل های خورشیدی،استقرار واحد صدور پروانه در سازمان در جهت ارائه خدمات به مهندسین، اشاره کردند. ایشان خلأ قانونی را یکی از مباحث مهم مطرح نمودند ودر مورد مشکلات موجود همکاری ارگان های مربوطه را لازم دانستند.

دکتر شرفی ضمن خیر مقدم و تبریک ابراز کردند چالش نظام مهندسی بحث اشتغال است. هیئت مدیره سپر رفع مشکلات شده اند.امیدواریم که راه و شهرسازی دیدگاه مناسب تری داشته باشد، انتظار ساختار بازنگری کیفی خواهیم داشت.بدنه نظام مهندسی باید تقویت شود نه اینکه مرتب توپ مشکلات به زمین نظام مهندسی انداخته شود. هیئت مدیره انقدر که انتظار می رود قدرت اجرایی ندارد و بیشتر صنفی است، امیدواریم با همکاری و همفکری های لازم جایگاه و شأن مهندسی را ارتقا بخشیم.

مهندس محمدیانی نیز ضمن تبریک، مشکل اصلی را رکود صنعت ساخت و ساز عنوان کردند به طوری که در سال های 90/89 نسبت به سال گذشته حجم کارها و پروژه ها طبق آمار یک پنجم و تعداد مهندسین 3 برابر شده است.طرف حساب مهندسین نیز مسلماً هیئت مدیره می باشد. سیاست ما اجرای قانون بود خیلی از موارد اجرا شد اما هنوز هم نواقصی وجود دارد.مورد بعدی بحث نظارت مظاعف است، با توجه به اینکه اکثر ساختمان ها دارای اضافه متراژ و یا اضافه طبقه می باشند همیشه مهندسین ناظر مورد ظلم قرار می گیرند در صورتی که منفعتی نمی برند،راه حل مشخص نیست ولی این مشکلات وجود دارد.

مهندس نائمی دیگر بازرس سازمان نیز ضمن تبریک یکی از مسئله های بحرانی را نظارت عالیه دانستند و خواستار توجه ویژه به این مسئله شده، در مورد اشتغال مهندسین نیز اشاره به مدیریت صحیح نمودند و مشکلات وارد شده را به دلیل عدم مدیریت صحیح و کارآمد دانستند. در موارد ذکر شده توسط مهندس غفوری، سازمان به یک جمع بندی رسیده است و تداوم هم اندیشی با راه و شهرسازی را، راه حل مشکلات دانستند.

در ادامه مهندس عبداله بهادری مدیر کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه ضمن خیر مقدم به هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان بیان نمودند ان شااله این دیدار آغازی برای همفکری های بیشتر باشد و با این کار بتوانیم ذهنیت ها را در جهت مثبت تغییر دهیم. ما نیز عضوی از جامعه مهندسی هستیم و مشکلات مهندسی را از نزدیک لمس کرده ایم و تلاش خواهیم کرد در پیشبرد اهداف تأثیرگذار باشیم. نگاه جامعه و مردم به مهندسین چه هیئت مدیره و چه اعضاء تا حدودی یک نگاه منفی است که یک قسمت آن منصفانه و قسمت دیگر غیرمنصفانه است و این عوامل مختلفی دارد، یکی از آن ها خلأ قانونی است که خود شما به آن اشاره فرمودید. عامل دیگر ما هستیم که به عنوان دستگاه ناظر ، شاید وظایفمان را به درستی انجام نداده ایم.هیئت مدیره اعضاء و فرهنگ مردم نیز بی تأثیر نیستند، پس بهتر است با سرسختی و همکاری قدمی رو به جلو داشته باشیم. پیشنهاد میکنم با استاندار-معاونت عمرانی-شهردار و ارگان های ذیربط ارتباط داشته باشید و به آن ها مراجعه کنید و برای استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل هایی که وجود دارد پیش قدم شوید.اشکالاتی که بر شما وارد است را رفع کنید، ایراداتی به حق یا به ناحق بر شما وارد شده را برطرف کنید،تکلیف است که در مقابل سئوالات و مسائل پاسخگو باشیم، شبهات ایجاد شده را رفع نمایید تا دستگاه های نظارتی وارد کار نشوند. هرمدیری در معرض سئوال قرار می گیردو این عدم پاسخگویی است که ایجاد نارضایتی می کند. مصوبات مجامع نظام مهندسی لازم الاجراست. سعی می شود در مجامع به عنوان دستگاه نظارتی شرکت کنیم و جایی نیاز بود ورود می کنیم اما بهتر است خود شما مشکلات را حل کنید تا به دستگاه های قضایی کشیده نشود.نتیجه کارهای انجام شده و مصوبات را در معرض دید قرار دهید، شما نماینده این مجموعه هستید، شاکله سیستم را بر هم نزنید زیراکه چگونگی مدیریت بسیار مهم است من به شخصه در مجامع شرکت خواهم کرد، امیدوارم مجموعه به درستی عمل کنیم و به نتیجه برسیم.


نویسنده : روابط عمومی

نظرات 0